Re-integratie

Wie langere tijd werkloos is of wil re-integreren, is soms onzeker over het aanstaande gesprek. U weet niet meer hoe het moet, u hebt zich al een tijd niet bezig gehouden met werkkleding, uiterlijk en de psychologie er achter en misschien denkt u wel dat u niets in de kast hebt voor dat ene belangrijke gesprek. De Kunst van Stijl heeft zich gespecialiseerd in begeleiding van mensen die re-integreren en geeft cursussen, workshops en persoonlijke begeleiding op het gebied van uitstraling door kleding en make-up.

“Kledingstijl is medebepalend voor dat wat  iemand  wil zeggen. Er zijn tal van gelegenheden die om de juiste kledingkleur en –stijl vragen. Uit onderzoek is gebleken dat 85% van het zakelijk succes afhangt van het vermogen om vertrouwen en respect te winnen. Dit gebeurt vooral op basis van uiterlijk en sociale eigenschappen en veel minder door wat iemand vertelt. Om goed zaken te doen, politiek te bedrijven of anderen te overtuigen wordt  er  door middel van uitstraling onbewust een  psychologisch spel gespeeld waarmee veel te winnen valt. De eerste indruk is daarbij essentieel voor het gevoel dat de ander over iemand heeft en is vaak bepalend voor de uitkomst. Dit geldt zeker ook bij sollicitatiegesprekken. Als er een zelfverzekerde, stralende persoonlijkheid binnenkomt zal die een dikke streep voor hebben op een medesollicitant die niet aan zijn of haar uitstraling heeft gewerkt. De werkgever raakt veel eerder onder de indruk van iemand die goed overkomt en in ieder geval valt u meer op als u goed in uw vel zit.”

Buitenkant en binnenkant zijn even belangrijk

Kledingstijl is niet het enige dat telt. Als de stijl niet past bij de binnenkant van een mens, is de ander al snel afgeleid door het onbehaaglijk gevoel dat er iets niet klopt. De Kunst van Stijl besteedt dan ook veel aandacht aan persoonlijke wensen. In verschillende bijeenkomsten wordt stap voor stap een plaatje ontwikkeld van uw hele persoon. Na verloop van tijd wordt duidelijk wat goed bij u past maar ook wat absoluut niet past en waarom. Aan het eind van de bijeenkomsten kunt u zelfverzekerd dat belangrijke gesprek in gaan.”

Wilt u meer informatie? U kunt mij altijd bellen op telefoonnummer 06-41886489

Laatste Tweets